• Jaettu ongelma puolittuu!

  • Tuemme erilaisia perheitä!

  • Ota rohkeasti yhteyttä!

  • Aina on tie eteenpäin!

  • Älä jää yksi! Avaa Snellun ovi!

Snellun ryhmistä on koottu ohjelmistoja erilaisten surua ja murhetta tuottavien elämäntilanteiden käsittelyyn. Surua tuo moni asia ja tapahtuma elämässä. Suru syntyy usein yllättäen. Elämässä tapahtuu asioita, joita emme ole valinneet. Kuolema on yleisimmin tapahtuma, jonka jälkeen suru valtaa elämän. Perheen ero, vakava sairastuminen, muutto uudelle paikkakunnalle tai lemmikkieläimestä luopuminen tuottaa surua. 

Isot ja yllättävät tapahtumat ja katastrofit luovat yhteisöllistä surua. Kouluampumiset, isot onnettomuudet, luonnon voimannäytteet ovat asioita, jotka koskettavat jokaista. Näitä on hyvä päästä ilmaisemaan jollakin tavalla oman henkisen taakan keventämiseksi. 

Ohjelmistot käsittelevät surua. Toinen keskittyy erotilanteisiin ja toinen kuoleman suruun. Nimistä riippumatta kummankin ohjelmiston harjoituksia voi käyttää minkälaisessa luopumiseen liittyvässä surussa tahansa. 

Kuvaa klikkaamalla pääset Lasten Keskuksen sivuille josta voi kirjaa tilata. 

Kansalainen

 

Työväline, joka sopii käytettäväksi seurakunnan eri työmuotojen ja yhteistyötahojen yli 7-vuotiaiden lasten eroryhmissä. Käytössä kokeillut menetelmät ja harjoitukset on koottu Snellun eli Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön hankkeista. Opas sisältää ohjeet ryhmien perustamisesta ja vetämisestä, 10 kerran kokoontumisohjeet, erityisohjeet yli 12-vuotiaiden lasten ryhmiin, runsaasti virikkeitä ja havainnollistamisohjeita sekä hyödylliset kirja- ja linkkilistat eroteemasta.

 

Surusäkki 

 

Kun kuolema kohtaa perhettä, se koskettaa myös lasta ja nuorta. Kuolema kohdataan myös lähiympäristössä. Ystäviä, naapureita, lemmikkejä kuolee. Tapahtuu onnettomuuksia. Media välittää uutisia sodista ja väkivallasta. Mitä miettii lapsi ja nuori?