• Jaettu ongelma puolittuu!

  • Tuemme erilaisia perheitä!

  • Ota rohkeasti yhteyttä!

  • Aina on tie eteenpäin!

  • Älä jää yksi! Avaa Snellun ovi!

Rauhanasema 4Pääsiäisenä 14.-16.4. yli sata eurooppalaista somalia kokoontui rauhanjalkapallo-tapahtumaan Helsinkiin ja Vantaalle. Tapahtuman tarkoituksena oli pelin kautta tukea integraatiota ja yhteisöllisyyttä sekä vaikuttaa väkivaltaisen radikalisoitumisen ilmiöihin. 

Suomessa jo kuudetta kertaa järjestetty tapahtuma koostui jalkapalloturnauksesta ja avoimesta seminaariosuudesta, joka pidettiin Pasilan Rauhanasemalla. Uskonto ja rauha -seminaari toteutettiin lauantaina 15.4. aiheenaan nuoret ja radikalisoitumisen ennaltaehkäisy ja oma kulttuuri sekä intregraatio.

Puhujina olivat mm. Hasan Jama ja Ahmed Gagale Englannista, Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja Arshe Said ja Timo Virtala Rauhanliitosta aiheella Väkivallattomuus, aktivismi ja vaikuttaminen sekä Tarja Korpaeus-Hellsten uskontojen välisestä dialogiasta. Mukana oli myös tuore kaupunginvaltuutettu Espoosta, Habiba Ali. 

Tapahtuman osallistujat tulivat Suomen lisäksi Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Iso-Britanniasta. Tapahtuman osallistujat järjestävät vuorotellen turnauksen kussakin maassa. Tämänkertaisen turnauksen pelit pelattiin Helsingissä ja Vantaalla. 

Projektin koollekutsujana ja pääorganisaattorina toimi Helsingissä asuva Abdulkadir Moalin (Elmi) Socus ry:stä. Kiitos Elmille järjestelyistä ja organisoinnista. 

Rauhanasema 1

Tapahtumaa tukevat Suomen Rauhanliitto, Helsingin seurakuntayhtymä, Kirkon ulkomaanapu ja Helsingin Nuorisoasiainkeskus. 

Rauhanasema 3

Ottelut sekä seminaari kuvatiin Somali TV:tä varten ja ovat nähtävillä myös osoitteessa www.sntv.com pääsiäisen jälkeen jossakin vaiheessa.