• Jaettu ongelma puolittuu!

  • Tuemme erilaisia perheitä!

  • Ota rohkeasti yhteyttä!

  • Aina on tie eteenpäin!

  • Älä jää yksi! Avaa Snellun ovi!

Uutisia Snellulta ja erityisnuorisotyöstä

enkeli 1

Snellu avaa 50v. juhlavuoden merkkitapahtumana Matteuksenkirkolle Itäkeskukseen hävikkiruokaan pohjautuvan lounasravintolan.

Syyskuussa avasimme nimikilpailun ravintolalle ja ehdotuksista muokaantui nimeksi Waste&Feast Snellu Cafe.

Ravintola tukee nuorten työllistymistä sekä tarjoaa työkokeilupaikkoja alueen työttömille. Ravintola on avoinna kaikille, vaikka sinne kutsutaan ruokailemaan erityisesti vähävaraisia helsinkiläisiä.

Käyttämällä Snellu Cafen palveluja voit olla myös itse tukemassa vähävaraisten ruokailuja. Lounasajan ulkopuolella tila toimii kotoisana kahvilana.

Matteuksenkirkon tiloissa tapahtuu paljon muutakin mukavaa.  Tule mukaan olemaan itseksesi tai tekemään yhdessä sitä mikä kiinnostaa. 

Tilassa on myös mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun kirkon työntekijän kanssa sekä sosiaalitoimen/terveydenhuollon ammattilaisen tapaamiseen sovittuina aikoina. 

Hankkeessa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet käyttämällä ravintolassa pääosin hävikkiruokaa, jota jää Suomessa tilastojen mukaan yli 460 miljoonaa kiloa vuodessa. Suomi on sitoutunut EU-tavoitteeseen ruokahävikin puolittamisesta vuoteen 2030 mennessä. Olemme mukana tavoitteen saavuttamisessa.

Snellu Cafe tarjoaa myös työkokeilu- sekä työharjoittelupaikkoja nuorille. Kysy lisää Mare Kinaselta, joka käynnistää toimintaa vielä tämän vuoden aikana. 

Snellu Cafe löytyy Twitteristä sekä Instagramista. Seuraa ja ole ensimmäisten mukana paikalla! 

Kuvassa oleva Matteuksenkirkon aulan enkeli toivottaa kaikki tervetulleeksi. Enkeli on keramiikkataiteilija Anna-Maria Osipowin työ. 

  

Hyvää viikonloppua ja rauhaisaa pyhäinpäivää. 

Snellun väki

 

 

 

Yle Areenan Pisara-sarjassa on tänään ilmestynyt jakso, jossa Snellun Sirpa kertoo työstään ja elämästään. 

Klikkaa kuvaa niin pääset suoraan Pisaran jakson alkuun. 

 

Näyttökuva 2017 10 02 kello 17.31.17

 

Snellun YouTube -sivustolla on tämän vuoden aikana kurkistettu työntekijöiden elämään ja ajatuksiin. Viimeisin videopläjäys vilauttaa Maren päivien highlighteja yleensä kokousrikkaan arjen keskellä. 

 

Pysy kanavalla - lisää on tulossa! 

 

Heidi 1

Rakas työtoverimme ja ystävämme Heidi Kokko menehtyi liikenneonnettomuudessa puolisonsa kanssa Puolassa perjantaina 7.7.2017.

Heidin kautta ja kanssa ovat toimineet lukemattomat lapset, nuoret ja perheet vuosikymmenten aikana. Heidin tapa olla lähellä ja läsnä ihmistä on ollut rohkaisevaa, eteenpäin tukevaa ja toivon huomaamista elämäntilanteesta riippumatta.

Työtoverina muistamme Heidin luotettavana ja laajakatseisena ystävänä, jolla oli taito luoda iloa, yhteyttä ja turvallisuutta ympärilleen. Ikävä ja kaipaus on suuri.

Murheen keskellä on myös paljon kiitollisuutta siitä, että olemme saaneet viettää yhteisen ajanjakson elämän varrella. Mieleen nousee muistoja, tapahtumia, tilanteita jotka ovat jättäneet meihin jälkensä. Heidi on läsnä meissä ja muistoissamme.

 

Helsingin Sanomien kuolinilmoituksessa lukee:

Vaan ylitse kaikkien kyynelten

tuhat muistoa meitä lohduttaa.

Ne tallessa päivien menneiden,

tuhat muistoa kultaakin kalliimpaa.

 

Heidin ja Hanskin siunaustilaisuus pidetään lauantaina 12.8.2017 klo 10.00 Tapiolan kirkossa.

Läheiset toivovat kukkalaitteiden sijaan muistamista yhdellä ruusulla.

 

Kuva Jaakko Kaartinen

Rauhanasema 4Pääsiäisenä 14.-16.4. yli sata eurooppalaista somalia kokoontui rauhanjalkapallo-tapahtumaan Helsinkiin ja Vantaalle. Tapahtuman tarkoituksena oli pelin kautta tukea integraatiota ja yhteisöllisyyttä sekä vaikuttaa väkivaltaisen radikalisoitumisen ilmiöihin. 

Suomessa jo kuudetta kertaa järjestetty tapahtuma koostui jalkapalloturnauksesta ja avoimesta seminaariosuudesta, joka pidettiin Pasilan Rauhanasemalla. Uskonto ja rauha -seminaari toteutettiin lauantaina 15.4. aiheenaan nuoret ja radikalisoitumisen ennaltaehkäisy ja oma kulttuuri sekä intregraatio.

Puhujina olivat mm. Hasan Jama ja Ahmed Gagale Englannista, Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja Arshe Said ja Timo Virtala Rauhanliitosta aiheella Väkivallattomuus, aktivismi ja vaikuttaminen sekä Tarja Korpaeus-Hellsten uskontojen välisestä dialogiasta. Mukana oli myös tuore kaupunginvaltuutettu Espoosta, Habiba Ali. 

Tapahtuman osallistujat tulivat Suomen lisäksi Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Iso-Britanniasta. Tapahtuman osallistujat järjestävät vuorotellen turnauksen kussakin maassa. Tämänkertaisen turnauksen pelit pelattiin Helsingissä ja Vantaalla. 

Projektin koollekutsujana ja pääorganisaattorina toimi Helsingissä asuva Abdulkadir Moalin (Elmi) Socus ry:stä. Kiitos Elmille järjestelyistä ja organisoinnista. 

Rauhanasema 1

Tapahtumaa tukevat Suomen Rauhanliitto, Helsingin seurakuntayhtymä, Kirkon ulkomaanapu ja Helsingin Nuorisoasiainkeskus. 

Rauhanasema 3

Ottelut sekä seminaari kuvatiin Somali TV:tä varten ja ovat nähtävillä myös osoitteessa www.sntv.com pääsiäisen jälkeen jossakin vaiheessa.