• Jaettu ongelma puolittuu!

  • Tuemme erilaisia perheitä!

  • Ota rohkeasti yhteyttä!

  • Aina on tie eteenpäin!

  • Älä jää yksi! Avaa Snellun ovi!

Tiedote 26.10.2016

Museo Kallioon (MuKa) kerätään esineistöä Mun museo -työpajassa Kallio kipinöi -festivaalin aikana kerätään alueen ihmisten henkilökohtaisia esineitä ja niihin

liittyviä tarinoita Snellun ullakolle perustettavaan paikallismuseoon. Marraskuun 26. ja 27. päivänä järjestetään kaikille avoin työpaja, johon kiinnostuneet voivat tuoda yhden itselleen merkityksellisen esineen ja kertoa sen tarinan. Osallistumaan voi tulla milloin tahansa klo 13-16 välillä. Esineet ylöskirjattuine tarinoineen tullaan asettamaan esille näyttelyyn joka aukeaa seuraavalla viikolla Snellun tiloissa.

Snellu on Helsingin ev.lut. Seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön toimitila historiallisessa asuintalossa Toisella linjalla. 1893 valmistunut rakennus ja erityisesti sen ullakkokerros tavaroineen innoitti tilasuunnittelua tekevän Trampolin Helsinki -työryhmän perustamaan sinne tilapäisen museon. Työpajaan saapuvat ihmiset saavat itse päättää mitä sinne museoidaan. Se, millaisia muistoja kätkeytyykään Museo Kallion (MuKa) arkisiin ja erityisiin esineisiin, selviää kun museo juhlallisesti aukeaa.

Mun museo -työpaja
La 26.11 ja su 27.11.2016
Kello 13:00-16:00
Snellu, Toinen linja 8

Museo auki
Ti 29.11. 16:00-18:00
To 1.12. 16:00-18:00
Pe 2.12. 16:00-18:00

Lisätiedot
Yhteyshenkilö:
Johanna Raekallio
Työryhmän edustaja, taiteilija
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Snellusta yhteyshenkilönä on Sirpa Zotow puh. 09-2340 2351.

Linkit:
MuKa Museo Kallio Facebookissa
https://www.facebook.com/MuseoKallio/

Mun museo työpajatapahtuma Facebookissa
https://www.facebook.com/events/1125856277483981/

Trampolin Helsinki Facebookissa
https://www.facebook.com/pg/TrampolinHelsinki/about/?tab=page_info

Snellu HoltenLegendaa?

Kertomusten mukaan Snellun talo olisi rakennettu venäläisen upseerin huvilaksi ja alakerrassa kappelissa oleva ovi, jossa on luukku, olisi ollut vankityrmänä. Ilmeisesti alun perin Snellun erään entisen työntekijän keksimästä tarinasta on muodostunut niin elävä kaupunkilegenda, että kyseinen tarina mainitaan ”perimätietona” myös joissain aluetta käsittelevissä kirjoissa ja muissa dokumenteissa.

 

Talon piirustukset

Talon alkuperäisistä piirustuksista ilmenee, että talo on suunniteltu asuintaloksi (bostadshus). Talo on suunniteltu ja rakennettu vuonna 1893, suunnittelijana arkkitehti Ernest Lodenius.

Autopaikkojen puoleinen porrastorni on rakennettu vuonna 1901, suunnittelijana Järvinen. Tontille on piirretty myös komean kokoisia ulkorakennuksia ja huvimaja. Jokin ulkorakennus on tontilla täytynyt olla ulkohuoneena, mutta muutoin kyseisiä rakennuksia ei ilmeisesti ole missään vaiheessa rakennettu.

Piirroskuva on John Holtenin käsialaa.

Mikä ihmeen Snellu?

Erityisnuorisotyön toimitila tunnetaan nimellä Snellu, joka on periytynyt ensimmäisen toimipisteen osoitteen mukaisesti tähän päivään. Ensimmäiset tilat sijaitsivat Snellmaninkadulla.